• Lima i Brlićevac u Ogulinu

  Predstavnici Udruge Lima i Udruge Brlićevac su posjetile 9. Ogulinski festival bajki proteklog vikenda na poziv TZ Grada Ogulina. Kulturni „virus“ Ivanomanie se proširio i na Ogulin.

  U dva dana vidjeli smo kako festival rade Ogulinci, upoznali dobre ljude i profesionalce, posjetili Kuću bajki o kojoj se toliko priča u posljednje vrijeme. U dva bajkovita dana vidjeli smo i posjetili mnogo sadržaja i događaja.

  Ogulinski festival bajki se odvija na nekoliko punktova na glavnom gradskom Trgu kralja Tomislava i oko njega. Na Trgu se nalaze Å¡tandovi na kojima možete kupiti knjige po promotivnim cijenama, bojati lice motivima iz bajki, kupiti suvenire. U srediÅ¡tu je info punkt sa stalnom animacijom djece i odraslih. Tu se odvija i dio programa bajki Ivane Brlić – Mažuranić.

   

  Ogulin - Filip Mrvelj Ogulin - biciklijada

   

  Upravo u tom dijelu smo izložili naše ovogodišnje 3D radove koje je s djecom osnovnih škola izradio naš,slavonskobrodski umjetnik, Filip Mrvelj. Filip je tijekom Festivala u Ogulinu održao radionicu na otvorenom i oslikavao platno s motivima Regoča i Kleka.

  Radovi su bili prava atrakcija i velik broj ljudi se fotografirao na njima. Druga scena se nalazila u obližnjem Frankopanskom kaštelu koji se nalazi nedaleko glavnog trga. U dvorištu, gdje su se odvijale i predstave, je poznata Ivanina kuća bajki, najnoviji projekt Grada Ogulina.

  Kuća izvana ima tradicijski izgled idealno uklopljen u okuženje dvorca, ali u unutrašnjosti to je najmodernije uređen muzej s mnoštvom interaktivnog sadržaja!

   

  Ogulin - Kuća Bajke2 Ogulin - Kuca bajki1

   

  Zahvaljujemo domaćinima koji su nas ugostili na najbolji način, posebno direktorici TZ Ankici Puškarić,a dogovorili smo okvirnu suradnju za zajedničke projekte.

  Ogulinski festival traje 3 dana tijekom lipnja, a svima preporučujemo odlazak na ovo bajkovito putovanje, uz napomenu da je Kuća bajki Ivane Brlić – Mažuranić otvorena za posjetitelje tijekom cijele godine.

   

  Ogulin - vlak Ogulin - Bajka