Izbornik

Ivana i Brlićevac

Ivana je Brlićevac prigrlila svim srcem. Svakog ljeta i jeseni, živjela je na Brlićevcu kao u drevnoj zadruzi sa svojom velikom obitelji.

Život na posjedu Brlićevac, njegova raznolikost, obiteljska okupljanja i durštveni život bogat poznatim ličnostima i događajima, zabilježen je u Spomenaru Brlićevca.

Brlićevac je mjesto s kojega je u svijet krenuo postolarski šegrt Hlapić, a uz put je u sedam sela i sedam carevina uputio, i danas upućuje djecu sitnu i bradatu na jedina dva načina spasa i održanja: na rad i poštenje.

Vila Brlićevac

Vila Brlićevac vrijedno je naslijeđe najuglednije slavonskobrodske obitelji Brlić. Trajni je materijalni trag povijesnog razvitka grada i njegovog značaja na kulturnoj karti Hrvatske.

Reprezentativna vila izgrađena je oko 1882. godine na obiteljskom posjedu formiranom krajem 18. stoljeća kao vinogradsko imanje s kućom.

Vila Brlićevac registrirani je spomenik kulture hrvatske graditeljske baštine.

Udruga građana Brlićevac

Udruga Brlićevac osnovana je 2008. godine u cilju očuvanja i predstavljanja materijalne i nematerijalne kulturne baštine vezane uz život i književno stvaralaštvo Ivane Brlić Mažuranić.